“El porvenir está en manos de los maestros de la escuela” Victor Hugo

domingo, 27 de mayo de 2007

Punts d'interés de l'article de "Cyberpais"

El text del cyberpaís crec que és molt interessant i útil per a totes aquelles persones que s’interessen per la tecnologia d’avui en dia, perquè a més s’exposen una sèrie d’idees justificades i amb un llenguatge molt senzill per a que qualsevol persona ho entenga.
A continuació exposaré alguns punts que m’han cridat l’atenció.
- Espanya no trau rendiment a les noves tecnologies:
és un punt que he inferit d’un dels textos. Pot ser per aquest motiu des de fa tres anys es celebra el dia d’Internet. L’objectiu d’aquesta celebració és conscienciar als ciutadans dels avantatges de les noves tecnologies. Tanmateix opine que no hi ha suficient informació sobre tot allò que es fa i que es vol promoure en el dia d’Internet (al text hi ha diverses propostes).
- Internautes:
s’estima que el 14% de la població mundial és internauta. Tanmateix hem de tindre en compte les diferències entre els països desenvolupats i els subdesenvolupats.
- Software lliure:
cal que siguem tots conscients de la importància de promoure software lliure per fomentar la comunitat lliure de coneixement. Com a futures mestres hem de ser conscients dels valors que volem transmetre, i sols amb l’utilització de software lliure transmetem valors com la cooperació, solidaritat...
- Inconvenient del software lliure:
Contínuament hi ha un desenvolupament del software lliure que el duen a terme voluntaris. En un futur hi haurà voluntaris que el vulguen millorar? Un principi del software lliure és compartir allò que es millora. Si les empreses adapten i milloren aquest software a les seues necessitats ho compartiran?
- web semántica:
Crec que és un horitzó molt llunyà pensar en una web semàntica perquè no hem de perdre de vista que els ordinadors són màquines i mai podem considerar-los com a persones (i molt menys subsituir-los per elles). A més, cal recordar que moltes paraules són polisèmiques. Per aquest motiu, una alternativa més fiable a aquesta web semàntica és ensenyar a buscar en Internet la informació que es vol.
- nous buscadors:
la futura búsqueda es farà a través de temes no grans buscadors com és el cas de Google. El mòvil comença a ser una eina que cada dia s’usa més com a buscador.
Agrgax és un buscador de blogs hispans elaborat mitjançant software lliure. Un inconvenient és que el processador és molt lent, però el motiu contraresta en gran mesura l’inconvenient: elimina la gran quantitat d’spam.
- Com podem fer per a que la gent s’interesse per la tecnologia?
Per a aconseguir aquest gran repte, cal donar a la gent la possibilitat que siguen ells mateixos qui d’alguna manera puguen crear la seua tecnologia o adaptar-la a la seua necessitat. Ja que un factor que influeix a l’hora d’interessar-se és la rapidesa en que es generen, deaparèixen i milloren gran quantitat d’aparells abans de donar-nos la possibilitat de conèixer-los i poder provar la seua utilitat.
- el futur de la tecnologia:
Red ubicua: integrar totes las coses en una red de comunicació. A través de radiofreqüència (RFID), sensors inalàmbrics, i nanotecnologia.

No hay comentarios: