“El porvenir está en manos de los maestros de la escuela” Victor Hugo

jueves, 22 de marzo de 2007

Hi ha suficients recursos en l'ensenyament?

El nostre país actualment no es troba molt ben posicionat quant a la qualitat de l’ensenyament respecte a la resta de països europeus segons algunes estadístiques després d’haver fet els corresponents estudis.
Entre les raons principals que s’exposen per justificar aquestos resultats són els pocs recursos que tenim en les aules pel que fa a les noves tecnologies com falta d’ordinadors en les classes, Internet no funciona amb la rapidesa que desitjaríem... i també falta de material didàctic.
Segur que aquesta falta de recursos és el factor determinant per a que la qualitat de l’ensenyament siga tant qüestionada? Personalment crec que és un factor, però no el primordial, ja que en el procés educatiu són imprescindibles els agents que intervenen (mestre i alumne) sense oblidar l’entorn que els envolta. Per aquest motiu crec que abans de culpabilitzar dels baixos resultats a la falta de recursos materials hauríem de tenir en compte el mestre i l’alumne. Ja que una altra qüestió és la falta de recursos humans que sí que hi ha en les escoles actuals.

Us convide a participar i comentar què opineu sobre aquest tema, també us propose més preguntes a debatre que estan relacionades en aquest tema:
- Quins són els factors que creieu que són determinants per tal de millorar la qualitat de l’ensenyament?
- Que penseu sobre aquestes estadístiques? Creieu que són fiables?
- Com podríem millorar la situació actual?
- De qui depén la qualitat de l’ensenyament?

1 comentario:

Sandra Salvador dijo...

Ana, como bien dices profesor y alumno son muy importantes, pero yo considero que una buena metodología y unos recursos adecuados son propiciadores de apredizajes que se asientan sobre bases más sólidas.
Hay mucho camino por recorer en nuestro país en cuanto a recursos. Se tiende a utilizar el libro porque es lo que viene dado, lo fácil, lo cómodo, lo barato...
Pero a través de la red (y otros medios), podemos encontrar infinitos recursos, eso sí, requieren un ordenador en el aula y a ser posible acceso a Internet, pero lamentablemente en muy pocas escuelas lo encontramos.